La confraria

La Confraria de Mestres Fusters de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre, integrada en el Gremi, les arrels de la qual es remunten a l’any 1257. Com a entitat de caire religiós, té l’objectiu, entre d’altres, de promoure el culte al Sant Patró, Sant Josep, i atendre la conservació dels altars en propietat, a la Catedral de Barcelona.

Els actuals Estatuts són de l’any 1.944 i, tal com estableixen, l’Entitat es regeix per una Junta Administrativa, actualment constituïda per:

Primer Prohom, FRANCESC PONT I VIDAL
Segon Prohom, PERE CIÈRCOLES I GOMILA
Tercer Prohom, CARLES FIGUERA I PADRÓS
Clavari,    ALBERT BORRELL I CASAMITJANA
Receptor,  ANTONI SÀNCHEZ I CASTILLO
Secretari Primer, ERNEST CAPELLADES I PROS
Secretari Segon, JORDI BÀRZANO I RODRÍGUEZ
Examinador Primer,  JOAN CAMPANYÀ I SAGRISTÀ
Examinador Segon,   RAMON MIR I PIPIÓ
Examinador Suplent, MIGUEL MUNTANÉ I TERME
Fiscalitzador de comptes Primer,  RAFAEL AISA I BARTRA
Fiscalitzador de comptes Segon,  JOSEP AYMERICH I RIERA
Arxiver-Bibliotecari, RICARD VALLVERDÚ I MIRÓ

Us convidem a visitar els nostres altars, a la Catedral, on podreu copsar tot l’esperit de la nostra Confraria i el valor històric i religiós del nostre patrimoni i les nostres antigues tradicions. Dues són les Capelles de la Confraria a la Catedral de Barcelona, una és la Capella de Sant Joan Degollat, situada a l’interior del temple, i la Capella de Sant Josep, situada al Claustre.

escut_pedra_sl_catedral

La fotografia mostra un dels escuts de la Confraria, al sòl del Claustre de la Catedral

 

FESTIVITAT DE SANT JOSEP

Anualment es commemora la festivitat del nostre Patró, Sant Josep, el dia 19 de març. L’acte central de la celebració, organitzada conjuntament amb el Gremi de Fusters, Ebenistes i Similars de Barcelona, és una Missa Solemne al Cor de la Catedral, a la que  hi són convidats tots els agremiats, Confrares, amics i familiars, com també hi són benvinguts tots els fidels que ho desitgin.

CELEBRACIÓ FESTIVITAT SANT JOSEP 2013

Com cada any, la celebració va tenir lloc el dia de Sant Josep, el 19 de març de 2013. Al cor de la Catedral celebràrem una Missa Solemne, a les 10 del matí. La Junta Administrativa de l’Entitat vol agrair la seva assistència a totes les persones participants,  vinculades o no al sector de la fusta, en aques acte obert a tothom. La informació completa d’aquesta celebració es pot llegir a l’apartat “actualitat” d’aquesta pàgina web.

MONUMENT DEL QUART MISTERI DE GOIG DEL ROSARI MONUMENTAL DE MONTSERRAT

La Confraria de Mestres Fusters de Barcelona va encarregar-se, l’any 1.904, de la construcció del Quart Misteri de Goig del Rosari Monumental, magnífic monument neogòtic del camí de la Cova de la Mare de Déu, a Montserrat. El monument fou concebut pel reputat arquitecte de l’època, D. Joan Martorell i Montella i la part escultòrica fou a càrreg del notable artista D. Josep Maria Barnadas.

Aquesta construcció, que va ser sufragada per la Confraria, amb les aportacions d’agremiats i de totes les persones anònimes que així ho van voler, és una mostra de l’empenta que caracteritza els Confrares i a tots els fusters i empresaris del sector que, fins i tot en moments de crisi i incertesa troben els mitjans per a dur a terme els seus projectes, a l’empara de l’entitat i sota l’advocació del nostre patró, Sant Josep.

El dissabte dia 5 de maig de 2012, el Primer Prohom de la Confraria, Sr. Francesc Pont i Vidal, en companyia d’alguns familiars, entre ells el seu fill Fran Pont  Sanz, i les seves filles, Mª Carmen i Cristina Pont Sanz, tots ells Confrares de l’entitat, van apropar-se en excursió al Monestir de Montserrat. Aquesta visita, que moltes persones realitzen habitualment, per motius religiosos o simplement per gaudir de les meravelles paisagístiques de la muntanya, és sempre una visita especial per als membres de la Confraria de Mestres Fusters de Barcelona.

Us convidem a fer el camí de la Cova i a aturar-vos davant el monument, que exemplifica el nostre perenne esperit de superació.

Cercador d’industrials
Totes les Noticies
Anuncia't